Pitanja i odgovori

Pretplatnicima "Radnog prava" obavezno odgovaramo, ostalima zavisno od zanimljivosti pitanja za čitatelje.

Ugovori o radu i prestanak ugovora o radu

Istražni zatvor i radni odnos

Odgovorio: RP
Pitanje:
Radnika su uhitili i sproveli u istražni zatvor gdje je proveo gotovo dva mjeseca. za to vrijeme poslodavac mu je izostanak sa rada evidentirao kao preostalo godišnji odmor, a nakon toga donio je odluku o neplaćenom dopustu koji je istekao 16.12. prošle godine. Radnik je ovih dana pušten iz pritvora i želio bi se vratiti na posao. U dilemi smo da li ga ponovo prijaviti, budući da ne znamo dali će biti ponovo pritvoren i kada će započeti sudski postupak. Molimo Vas da nam odgovorite da li moramo donijeti odluku o prestanku ugovora o radu ili je dovoljno radnikov izostanak nakon isteka neplaćenog dopusta?

Odgovor:
Nipošto ne morate donijeti odluku o prestanku ugovora o radu, takva obveza ne postoji.
Drugo je pitanje da li i iz kojih razloga možete radniku dati otkaz. Radniku radni odnos nije prestao i ako ne želite da radi morate mu ugovor o radu otkazati iz razloga predviđenih Zakonom o radu (Narodne novine 93/14).
Sam istražni zatvor više ne može biti razlog jer radnik nije u istražnom zatvoru. Iz pitanja se ne vidi da je on izostao nakon što je završio neplaćeni dopust koji ste vi jednostrano odredili, a to formalno nemate pravo. Neplaćeni dopust može biti određen samo suglasno između radnika i poslodavca. Koliko vidimo radnik se odmah želi vratiti dakle nema njegovog dodatnog izostanka osim vremena u istražnom zatvoru.
Dakle, ako želite otkaz vi morate naći drugi razlog ako postoji (šteta ugledu tvrtke i sl.).
Mogli ste mu dati otkaz za vrijeme istražnog zatvora, što je prihvaćala sudska jer tada radnik ne radi, a vi kao poslodavac možete zbog toga imati probleme na poslu. Po isteku istražnog zatvora morate imati drugi razlog.